Enögda Sverige

Saab gjorde för några år sedan en rekonstruktion, även om den inte lyckades, så fick de anställd sin lön genom den statliga lönegarantin under en tid.
Bara ett bolag kan genomföra rekonstruktioner.
Leksands IF AB, är ett bolag och kan således genomföra rekonstruktion och gå i konkurs, de anställda i bolaget har även rätt till den statliga lönegarantin.

Men det är tydligen skillnad på bolag och bolag i folks ögon.

När Saab rekonstruerade och de anställda fick lön av staten, då var det minsann bra och artiklarna i tidningarna visade på hur bra lönegarantin var och vilken räddning det var för arbetarna att få den.

Nu får de anställda i Leksand även ta del av lönegarantin, men artiklarna är vinklade på ett helt annat sätt.
Nu utnyttjar bolaget lönegarantin istället och anklagas för att fuska! Vart fanns de meningarna under Saabs rekonstruktion?

För svensken passar det å gnälla när det gynnar en själv verkar det som.
Kappvändare såväl läsare som journalister.
Men som jag skrivit tidigare Leksand säljer, så vill journalisten få läsare.

Ishockeyförbundets ordförande ska nog tänka över vad han säger i vissa artiklar, innan någon utredning är gjord eller beslut är taget.

Hur rekonstruktionen går får vi en fingervisning om på alla hjärtans dag, 14 feb, då förhandlingar hålls i Mora tingsrätt.

Ett svar på ”Enögda Sverige

 • februari 4, 2013 kl. 8:55 e m
  Permalänk

  En riktigt lång och välskriven kommentar försvann ut i det okända. Jag sammanfattar i stället.
  1. I SAABs fall handlade om att sälja bilar, inte om att tävla i sport, en stor skillnad. Dessutom var det säkert en och annan som muttrade över att franska biltilverkare fick mer statligt stöd än vad SAAB fick.
  2. Att leva över sina tillgångar så att det krävs en rekonstruktion ÄR ekonomisk doping i mina ögon. Jag är ganska säker på att även leksingar skulle gläfsa en hel del om det gällt ett annat lag, vi skall nog inte vara för storkäftade.
  3. Men eftersom det faktiskt är tillåtet så får surskallarna som skäller på LIF skälla på förbundet i stället så att de ändrar reglerna.
  4. Jan Bengtsson är en skrämmande bitter man, att hans redaktörer släpper igenom de där krönikorna med det språket i en rikstidning är obegripligt.
  4. Förbundet får gärna se till att ändra reglerna så att man inte kan klara sig med en rekonstruktion. Jag som leksing skulle hata om VIK, SSK eller andra konkurrenter skulle satsa pengar de inte har och därigenom stjäla en plats i Elitserien från LIF.

  Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.