Låt affiliatenätverken optimera dina annonser

Det finns en uppsjö av affiliatenätverk där man som bloggare har möjlighet att tjäna en slant.
TkJ släppte nyligen en E-bok, Tjäna pengar på din blogg, som sakligen går igenom grunderna kring hur man kan tjäna pengar genom annonser på sin blogg.

procentÄven om TkJ livnär sig på sitt bloggande och säkert flera andra har lyckast med detta, så är det fortfarande en hobby för den stora massan, däribland för mig.
Men även om det inte ger mig en stor inkomst, så skadar det ändå inte att sätta upp egna mål med vad man vill ha för inkomst av annonserna man visar på sin webbplats eller blogg.

Varför inte inledningsvis sätta mål som är möjliga att nå: att konstnaden för domäner och webbhotell skall täckas med hjälp av annonsering.
På så sätt blir inte domänerna en ”en extra” utgift i privatekonomin.

Det finns mycket läsvärt i TkJś bok, men jag tänker inte avslöja mer, du får helt enklet köpa den själv, just nu för endast 99 kronor.

Vill du inte lägga ner allt för mycket tid på optimering av dina annonser kan du till stor del låta affiliatenätverken sköta detta.
Du bestämmer plats för annonsen och även storlek, därefter har de egna ”hemliga logaritmer” som optimerar annonserna för just din webbplats.
Vad jag vet så erbjuder Tradedoubler, Adsettings, blogvertiser och Adrecord dessa lösningar, kanske är det andra affiliatenätverk jag missat som har denna möjlighet. Tipsa mig gärna i så fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.