Leksand säljer

nybyggetIdag beviljades Leksands IF strax över miljonen i den statliga lönegarantin som faller ut när ett företag är under rekonstruktion.
Med nybygget försöker Leksands IF få in de pengar som behövs för att göra rätt för sig, när rekonstruktionen väl går igenom, även om “experterna” är tveksamma till processen.
Direkt började olyckskorparna återigen att kraxa, precis som de har gjort ända sedan det stod klart under mitten av december att Leksand ansökte om rekonstruktion i Mora Tingsrätt.

Dalarnas Tidningar är en av de dagstidningar som kraxat mest den senaste tiden, tror nästa att Carl-Johan Goth jublar på sin sportredaktion, för han vet att Leksand säljer och Leksand berör.
Som alltid sätts rubrikerna och ingresserna på ett sätt, även om innehållet sedan säger något helt annat.

Janne Josefssons Uppdrag granskning kommer även ta en titt på vad som händer i Leksand och då främst Leksands Kommun, återigen är det inte Leksands IF som skall sättas under luppen egentligen, även om artiklarna vill få det allt låta så. Skönt då att Leksands IF har en VD som hälsar Janne välkommen.

Dock finns det inte enbart “klickjournalister” på de svenska dags och kvällstidningarna. Vissa kan faktiskt sansa sig och hålla en nyanserad analys av vad som händer och sker. Mats Wennerholm, är ett bra exempel på detta, raka motsatsen finns givetvis också att finna denna gång på Expressen, ytterligare exempel.

Inte mycket av egna åsikter här, utan mest att påvisa att det alltid finns två sidor av ett mynt och att man behöver själv ta reda på vad som stämmer. Kritisk granska källor och själv söka fakta i “målet”, gynnar alla. Känner du att du vill hjälpa Leksand att klara denna rekonstryktion, så köp en plåt till nybygget för 2500 kronor, alt en andel i en plåt hos LIF-news.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.