Köpa luftvärmepump i Karlstad

Redan när vi flyttade in i vårt hus för 4 år sedan var det bestyckat med en luf/luftvärmepump, dock av det äldre slaget, så redan ett år efter inflyttningen köpte vi en ny luftvärmepump.
Pumpen har fungerat riktigt bra dessa åren. Två åtgärder har vi tvingats göra.
Första var motorn i innedelen som gav upp, ett känt fabrikationsfel som givetvis gick på garantin och som numera är åtgärdat från fabriken.
För en vecka sedan uppstod fel nummer två. Vår jordfelbrytare löste ut och efter felsökning med uteslutningsmetoden fann vi att luftvärmepumpen var boven i dramat. Handfallen en söndag chansade jag och ringde montören vi köpte pumpen av. Trots att det var söndag svarade han glatt och efter 2 minuter var pumpen igång och ingen jordfelsbrytare löste ut.

I utedelen på luftvärmepumpen ligger en värmekabel i bottentråget, det var den som givit upp.
Den ligger där för att maskinen ej skall isa igen under vinterhalvåret, något som den annars har benägenhet att göra. Tro mig för den veckan utan värmekabeln märktes det klart och tydligt, men inget som en hink varmt vatten kunde åtgärda.

102heaterLuftvärmepumpen är köpt av Värme och Kyla i Karlstad.
Ett enmansföretag som verkligen sätter kunden i fokus.
God service och aldrig omöjlig att ha och göra med.

Värme och Kyla släppte nyligen en ny hemsida som i mina ögon är en ordentlig uppryckning i flera avseenden. Främst att de nu visar upp sian produkter, mot att tidigare varit väldigt torftig och dessutom inte det minsta vänlig mot sökmotorerna.

Glöm inte bort att rengöra din luftvärmepump regelbundet, här hemma använder vi Q-effekt som fungerar riktigt bra på innedelen. Utedelen rengör du med fördel med vattenslangen för att skölja rent elementen, glöm inte att slå av strömmen innan.

En reaktion till “Köpa luftvärmepump i Karlstad

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.