Statistik April 2008

Denna blogg verkar ha en trogen skara besökare, detta går att utläsa med hjälp av de utsökta “statistik verktyg” som finns på server där chisp vilar. Där även snafu.nu vilar.
Från att sedan start 1 januari 2008 haft ett unikt besökarantal på 15/ dag under de första månaderna ser detta ut att öka. Antar att “ryktet” sprider sig. Vid aprils månads utgång ser de unika besökarantalet ut att landa på ca 30 / dag.
En 50 procentig ökning sen de första månaderna. Antar att denna blogg tillför något till världen när allt kommer omkring, även om det kanske är mest till vänner, nära och kära. Men nog sprider det sig allt.
Statistiken sköts av AWStats, ett verkligen smidigt verktyg som kan ge den nyfikne svar på det mesta. Allt från IP adresser till vilken post som fångat mest intresse.
Även www.wermlandslexingar.se vilar på samma server, där märks det att hockey säsongen är över. “Off season” dalar besöks antalet i perioder. Dock hålls det vid liv tack vare att Leksand jagar nya spelare nu under denna hektiska “silly season” period.

Ja vad vill jag ha sagt med detta egentligen?
Inte mycket kanske, men kontentan av det kanske är: För att locka läsare, skriv om något de själva kan relatera till eller något som kan fånga en specifik grupps intresse. Då återvänder läsarna.
Tagga även dina inlägg, allt för att få träffar i diverse sökmotorers arkiv.
Läser folk din blogg, kanske de även länkar till dig i sin egna eller nämner det i egna blogg inlägg….

Å andra sidan, så kanske man inte vill bli hittad heller

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.