Mozilla Firefox

Microsoft, de önskar säkert att de inte skulle utmanas av några andra gällande utveckling av program till våra datorer i hemmet.
Deras operativsystem utmanas av open source system med varierande linux distributioner. Vissa minst lika användarvänliga som Microsoft dyra operativsystem så som Vista. Linux distributionerna är dessutom gratis . Redan där kan man spara sig en rejäl hacka.
Mozilla Firefox, en utmärkt ersättare till Microsofts webläsare. Redan i grunden bra, förfinar man den lite sen med plugins så har man allt man behöver i ett och samma verktyg.
För att hjälpa världen att slippa söka själv efter passande plugins så kommer en lista på passande addons när du väl bestämt dig för att skippa IE å köra helhjärtat me Mozilla.

 • Svensk ordlista, Praktiskt för dig som bloggar och skriver på nätet.
 • Adblock Plus, då slipper du irriterande popups och banners över sidorna du besöker, rensar även bort googles ad-aware.
 • Foxmark, hjälper dig att synka dina bokmärken, så du kan få samma bokmärken på flera datorer om du så önskar.
 • PDF download, hjälper dig att spara ner, titta på PDF dokument.
 • Sage, Läser du många bloggar som har RSS-feeds är Sage oumbärligt. Håller koll på om något uppdateras, funkar även med Atom feeds.
 • Reload tab on double click, är vad det heter, slipper du trycka F5 eller leta tag i Refresh knappen. Onödigt men smidigt.
 • Tab Control, Hur ska dina flikar se ut och vad skall öppnas vart?
 • TabRenamizer, för smygsurfare i allmänhet. Bra såväl hemma som på jobbet….
 • MR Tech Disable XPI Install Delay, för dem som inte orkar vänta 5 sec för att få installera önskat plugin.

Nu går det givetvis att styla till Mozilla oxå om man så önskar, i skrivandet stund använder jag mig av LittleFox som tema, allt för att oväsentligheter skall stjäla skärm ytan.

2 reaktioner till “Mozilla Firefox

 • april 26, 2008 kl. 8:41 e m
  Permalink

  Passar på med några fler tips på plugins som jag använder och som gör surfandet till ett större nöje:

  NoScript – Visar inte innehåll som kontrolleras av javascript på webbplatsen som du besöker. Användaren bestämmer vilka webbplatser som är OK. Slipper på så sätt mycket reklam och sidor med skadlig kod som försöker infektera webbläsaren – https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722

  ReloadEvery – Laddar om sidan / fliken varje tidsangivelse som användaren ställer in. Ett praktiskt hjälpmedel för t.ex. webbmail och liknande sidor där användaren annars loggas ut automatiskt efter en viss tids inaktivitet – https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/115

  Nightly Tester Tools – Egentligen tänkt för webbutvecklare, men detta plugin har en trevlig funktion där man kan aktivera och använda plugins som inte officellt stöds för den version av Firefox som man använder – https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6543

  Flagfox – Ett litet trevligt plugin som indikerar var webbplatsen man besöker finns i världen. En liten flagga indikerar landet, och klickar man på flaggan visas en google-bild av landet och staden där webbservern finns – https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5791

  Även om Firefox inte har släppts som version 3 ännu, utan bara finns som version 3.0beta5 kan den rekommenderas till alla användare. Den är betydligt snabbare och mindre resurskrävande än många andra webbläsare, inklusive IE7 och Safari.

  Svar
 • december 2, 2008 kl. 7:01 e m
  Permalink

  Hi there I like your post “Mozilla Firefox” so well that I like to ask you whether I should translate and linking back. Please give me an answer. Your Preiserh

  Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.