Resa till Malta

002.kyrka.valettaDet är några år sedan jag och min sambo besökte Malta, men det är ändå dags att lyfta fram några av de gamla inläggen jag skrev om resan till Malta.
Det börjar verkligen bli dags att boka resan till Malta nu om du vill dit innan allt har torkat och bränts av den varma solen över medelhavet. Februari till juni är bra månader att åka under, dels slupper du den värsta värmeböljan där hela ön blir torr och bränd. Du slipper även den största anstormningen av turister mellan juli och septenber då det är dubbelt så mycket turister som bofasta på ön.

Vi besökte Malta i maj 2010, samma vår som det enorma askmolnet bredde ut sig över europa efter att Eyjafjallajökulls på Island hade haft flera stora utbrott.
Vi hade en riktigt nervös tid strax innan vår avresa. Det var lite från dag till dag om vårt flyg med Ryanair skulle tillåtas lyfta från Skavsta eller inte.
Som tur var uppstod en liten lucka i askmolnet strax innan vår avresa, under veckan vi var på Malta rörde sig molnet över europa. Tur i oturen så släpptes flygplan åter upp i det europesika luftrummet lagom tills vi skulle åka hem igen.

En vecka på en för oss okänd ö går ganska fort, även om sambon varit där 10 år tidigare, så hinner man ändå inte med hela Malta på en vecka.
Vi fick helt enkelt koncentrera oss på stränder, sol och bad, med en liten avstickare till Valletta.

Vi hade tur att få en vecka fylld av sol och flertalet stränder besöktes, dock blev det bara solande på den norra delen av ön, nästa gång vi åkter till Malta får vi utforska syddelen.
Stränder du ej får missa är utan någon som helst inbördes ordning:Trappen mot stranden

Som jag nämde bestod resan inte enbart av sol och bad, utan både shopping och kulturella besöks han med.

Ett litet axplock av vad Malta har att erbjuda för dig som turist.
Malta har även ett stort utbud när det gäller nöjeslivet och jag vet flera svenskar som valt att bosätta sig på ön.
Många som arbetar med och kring Poker och marknadsföring går att återfinna på Malta.

Detta var inlägg #003 av #blogg100, i morgon är det dags för nästa.
Redan nu spretar inläggen, så vart vi landar när allt är över får vi se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.