Hur använder du facebook

Jag var ganska tidigt ute med att testa Facebook, precis som alltid när det kommer nyheter på nätet, vill jag inte vänta med att registrera mig.
Problemet då är väl att få av mina vänner finns där och det tog min sambo över ett år att förstå tjusningen med facebook.

facebook.twitterPrivat använder jag mig av facebook dagligen, det är alltid skoj att se vad ens vänner gör. Däremot punlicerar jag inte statusuppdateringar dagligen, utan mer sporadiskt. Jag har dock vänner i mitt flöde som överpublicerar inlägg i flödet, vissa till sådan grad att jag valt att dölja dem i flödet.

Visst är det sött med alla barnbilder i flödet, men det kan ibland gå till överdrift.
Ett bra tillägg till såväl Firefox som Crome är unbaby.com, en tjänst som ersätter alla barnbilder med andra bilder. Tjänsten i sig kan man väl ta med en nya salt och en stor portion skratt, men för vissa kan det vara jobbigt att se en massa barnbilder i sitt flöde. Alla är inte lika lyckligt lottade.

Av den orsaken har jag och min sambo gjort ett aktivt val, redan sen vår Valentin föddes för ett år sedan har vi varit sparsamma i publiceringen av bilder på honom i våra respektive flöden. Det vi däremot har gjort är att vi skapat en Fanssida åt honom. Därefter tipsat släkt och vänner om den.
Visst sidan är öppen och vem som helst har möjligheten att ”gilla” honom, men fördelen att bilderna dyker upp i gillarnas flöde är tillräckligt stor för att vi inte skulle välja att skapa en grupp.

På samma sätt finns chisp.se närvarande på facebook, ett bra sätt att trycka ut det som publiceras på bloggen.

När ämnet facebook ändå behandlas, ta dig tid att se över dina inställningar för hur DINA inlägg kan spridas vidare, alltid tråkigt när man uppmanas av andra att ”skydda deras statusar” för att de vill vara privata, mer privatliv på facebook.

Detta var inlägg #002 av #blogg100 det återstår således #098 inlägg innan deltagarna går i mål.
Mina inlägg kan du hitta genom att följa mig på Twitter, chisp.se på facebook eller prenumerera på RSS-flödet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.