Leksand, Staten och Kapitalet

Idag 14 februari 2014 stod Leksands IF inför tingsrätten i Mora.
Skulle rekonstruktionen godkännas eller ej var den stora fråga!

Själv befann jag mig i pulkabacken när förhandlingarna pågick, men smsen duggade tätt, så jag hade bra koll på det hela.
Personligen har jag inte varit så värst orolig inför detta, kan bero på att ingen oro sprid sig i leden från Leksands håll. Det som skrivits av de med koll har varit lugnande och det är bara kvällstidningarna som försökt sätta skräck i de trogna Leksandssupportrarna.

Det intressanta i förhandlingarna var egentligen inte att Leksand fick ett Ja till fortsatt rekonstruktion, utan det faktum att det var Svenska Ishockeyförbundet och Staten, i form av skatteverket, som sa nej.
De bägge fodringsägarna vill tydligen ha hela sin summa betald.

Svenska Ishockeyförbundets agerande kan jag förstå, de ser sin chans i att markera för resten av hockeysverige vad skåpet skall stå, även fast summan Leksand har i skuld till dem är i sammanhanget liten. Svenska Ishockeyförbundet har fått mycket skit för att de inte stoppat Leksand i ett tidigare skede när årets Elitlicenser skulle delas ut.

Staten och skatteverket som dess representant har jag egna erfarenheter av. När vi köpte vårt hus för 4 år sedan gjorde vi det på Exekutiv auktion hos kronofogden. När vårt slutgiltiga bud skulle klubbas la sig staten i, de skulle spela hårda och försöka få ut 40 000:- till innan köptet godkändes. Men jag var hårdare staten vek i slutändan ner sig. Det var nog tur för mig också, för annars hade sambon ej varit glad på mitt agerande.

Då min personliga erfarenhet kan avslutas där, kan vi konstatera att Leksands IF efter dagens förhandlingar har fram till augusti på sig att betal fodringsägarna 25% av de ursprungliga skulderna, hurvida Staten och Ishockeyförbundet får 100% av sina fodringar har jag ej verifierat ännu.

13:25 håller Leksands IF presskonferens med andledning av dagens förhandling, du följer den via SVT-Play.

Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.