Låna pengar av grannen med Lendify

Ja den möjligheten finns faktiskt idag och då pratar jag inte om att gå till banken för att låna pengar, som din granne satt in på banken med noll procents ränteavkastning, utan att du som privatperson kan ta ett lån via Lendify.

Jag ramlade över tjänsten nu när det var dags att se över ett av våra lån i hushållet, man vill juh alltid få den bästa räntan även när man skall låna pengar, inte bara när man sparar pengar.

De privatlån som Lendify erbjuder kommer ifrån privatpersoner som har bestämt sig för att placera sina pengar hos dem, för att på så sätt få en bättre avkastning på sina sparade pengar.
Så visst kan man se detta som ett slags lån av grannen, ett lån som vi bägge tjänar på.
Jag som låntagare får en bra ränta och grannen får en god avkastning på sina sparade pengar.

Tjänster som detta är bra på många sätt och vis, framförallt ser jag det som en vinst för oss alla då monopolet på privatlån via banker och kreditinstitut utmanas ordentligt. Det sätter press på dem att ge låntagare bättre räntor vid privatlån och jag tror också att detta är något som stimulerar marknaden generellt.

Dyker man lite djupare i tjänsten som Lendify erbjuder kan man också se att de använder sig av ett bonussystem, sköter man sina inbetalningar i tid varje månad, så kan man växla in bonusen mot lägre räntekostnader.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.