Raspberry Pi

800px-RaspberryPiRaspberry Pi har tagit världen med storm och försäljningen har överträffat allt vad tillverkarna kunde vänta sig.
Innan produktionen var igång var fler Raspberry Pi förhandsbeställda än vad de hade väntat sig sälja totalt.

Jag har följt utvecklingen av Raspberry Pi såväl hårdvaru som mjukvarumässigt och inser att jag kan komma på både ett och två användningsområden för den här hemma.

Många använder Raspberry Pi som mediacenter och streamar såväl film som musik från sina servrar eller från nätet, andra har för avsikt att använda dem till att styra garageportöppningen med.

Om och framförallt NÄR jag beställer produkten har jag framförallt två planer.
I vardagsrummet saknar vi möjligheter att ta emot mediamateral på tvn, detta sedan PS3:an flyttade till annan tv. Så där finns absolut behovet för en Pi med någon form av XBMC installerat.

Behov nummer två tänker jag försöka baka in i samband med renoveringen av köket under sommaren.
Köksradio är ute, bättre med en liten dator och en skärm placerad på ett strategiskt ställe. Förhandlingarna med sambon lär bli hårda, med att lyfta fram möjligheterna att använda den som kokbok lär göra att jag får planen i hamn.

Detta riskerar att bli det första av ett gäng inlägg rörande Raspberry Pi, bara jag får tummen ur och trycker på beställ.
Skal till Raspberry Pi finns det en uppsjö av, men då jag har för avsikt att gömma “datorerna” är det av mindre vikt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.