Raspberry Pi och HifiBerry

Renoveringen av altanen som pågått större delen av sommaren börjar se sitt slut, så gör även denna sommar, men det kommer juh en sommar även nästa år.
Musik gillar jag att lyssna på, så på altanen vill jag givetvis kunna göra det.
Lösningarna på detta är många, en fet förstärkare vid tv:n med en extra separat kanal ut eller en fristående högtalare med blåtandstöd för att nämna några alternativ.

Jag har i köket en radio med stöd för apples Airplay, så därför känns det alternativet bäst. Detta finns givetvis på många förstärkare idag och även på många radioapparater.

Jag har sen tidigare några Raspberry Pi i drift till olika funktioner, så varför inte sätta en sådan på altanen, speciellt nu när Raspberry Pi 3 har wi-fi inbyggt från start.
När det dessutom kommer tilläggsmoduler i form av HiFiBerry Amp+ så finns det ingen orsak att tveka.
Detta då man kan driva valfria passiva högtalare direkt från modulen, utan någon fristående förstärkare emellan.

Så till nästa sommar blir det att sätta detta i drift, enda som krävs är egentligen ett eluttag för att driva det hela, alternativt att man har sin raspberry inomhus och drar ut kablar till högtalarna.

Utöver en Raspberry Pi3, HiFiBerry Amp+, behöver du ett SD-kort och en eliminator för att driva hela paketet. Glöm inte heller chassi till dina komponenter.
Kjell som jag länkat till ovan saknar referens till just eliminatorn, men de har säkert någon att rekommendera. Annars finns den och alla övriga komponenter att köpa hos bland annat m.nu. Ännu kraftigare nätdel hittar du hos tillverkarna, där man om man vill kan köpa färdiga paket.

Guider för installation hittar du på tillverkarnas webbplats.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.