Några korta notisen

Först och främst kan vi i dag gratulera en 1-åring, Raspberry Pi fyller ett år, min raspberry har jag bara haft i fyra dagar. Min var kanske att ta i, för det är 8-åringen här hemma som lagt beslag på den när det visade sig att man kunde spela minecraft på den.
1 miljon exemplar har sålts av minidatorn.

wywNär vi ändå är inne på datorer, i mitt rss-flöde hittade jag nyheten om att Dell börjar sälja datorer med Ubuntu förinstallerat även i sverige.

Dagens sista notis fan jag på twitter via initiativtagaren av #blogg100, Fredrik Wass. Han tipsade om en riktig läsvärd artikel gällande såväl WyWallet, som Tv-licensens nya “regler“. Spännande att man kan tolka beslut på så olika sätt.

Måste nog själv läsa på lite kring WyWallet innan jag uttalar mig, men känslan är ändock att tjänsten i sig ej behövs, utan operatörerna slog sina påsar ihop med en “lömsk plan”.

Min sambos operatör ringde idag, hennes abbonemang löper ut om tre månader.
Fina erbjudanden fick hon, OM hon band upp sig ytterligare 24 månader.
Hon han i tur och ordning tacka nej till: Iphone 5, iPad Mini och någon Samsung surfplatta, innan säljaren gav upp. Intressanta i det hela är att det blev riktigt dyr hårdvara. I butik skulle hon kunna köpa två iPad Mini för vad de ville hon skulle betala av under 24 månader.

Sista notisen spårade visst ur lite i slutet, men så kan det vara ibland när fingrarna brinner.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.