Hockey-VM 2013

Snart är det dags för hockey-VM igen, med start den 3 maj avgörs världsmästerskapet i ishockey på Svensk mark.
Precis som förra året är det ett gemensamt arrangemang mellan Sverige och Finland.
Skillnaden i år är att alla matcher i slutspelet, från kvartsfinalen till finalen den 19 maj avgörs i globen Stockholm.
Förra året var det finnarna som arrangerade dessa matcher.

globenFör egen del kommer jag att se sveriges premiärmatch den 3 maj mot Schweiz.
Det skall bli spännande att se hockey vm i globen igen. Senast jag såg Tre Kronor live i globen tror jag var 1995 om jag ej missminner mig.
För en då 18-åring köptes ett allt för dyrt biljett-paket, där endast 1 av 3 matcher var sverige, övriga var inte mycket att hänga i granen.

Förra året ansåg många vara ett ordentligt publikfiasko, något som ej skall hända i år sägs det. Flera åtgärder har vidtagits.
Det går nu att köpa lösbiljetter istället för paket och samtidigt har priserna reducerats kraftigt i jämförelse med förra året. Svenska folket skall ha råd att se Tre Kronor utan att bli ruinerade.

Andra åtgärder är att kringarrangemanget skall bli bättre, där har svenska ishockey förbundet tagit Torbjörn Olsson till sin hjälp.
Torbjörn känner jag personligen genom Leksands supporterförening, Superstars.
Hans plan är att höja värdet i att gå på hockey-VM. Aktiviteterna och utbudet runt omkring skall förbättras på flera plan. En ordentlig och organiserad klack på de svenska matcherna styrs upp för att höja stämningen och få med hela publiken.
Jag vet hur planen efter hockey-vm ser ut och vad målet för Torbjörn är och hoppas verkligen visionen slår in. Men mer avslöjar jag ej.

För svensk del ser det ut att inte bli så många NHL spelare, de hinner troligtvis ej anlända innan vm är över, men man kan alltid hoppas att några kan medverka för att förbättra de svenska chanserna till medalj.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.