Fredagsmys, VAB och moln

De som följer mig på twitter vet att jag de senaste månaderna varit föräldraledig och helt nyligen skolat in vår son på förskolan.
En helt vanlig förskola, i en helt vanlig kommun i landet lagom.
Precis som på alla andra förskolor runt om i sverige härjar magsjukor och andra sjukdomar.
Det finns klara och tydliga riktlinjer kring när barn som varit sjuka är välkomna åter i verksamheten.
Just att det är riktlinjer och inte en regel är det som ställer till det, precis som för Jack Sparrow när han hävdar Parley. Lite samma sits när det gäller 48-timmarsregeln vid magsjuka som Parley för pirater. Riktlinjer.
Dessa riktlinjer följs ej fullt ut och tyvärr står personalen maktlösa då de ej kan kräva att vårdnadshavarna mer än skall respektera rådet.
De som struntar i rådet biter sig dock i foten, för risken är överhängande att de får ett nytt varv av magsjukan. Ett kreativt förslag på kampanj fann jag under mitt googlande.

wpNog om den sjuka sonen. Fredagsmyset och molnet kommer gå hand i hand för mig nu när alla sover.
Jag lyckades få tag i en rabattkod till City Cloud och deras molntjänst.
2000 kronor kommer man en bít med och det lockar att testa lite olika saker.
Först och främst vill jag se hur wordpress fungerar satt i drift i molnet, det som lockar mest är två artiklar om skalning och lastbalansering som City Cloud själva publicerat. Gäller bara att driva tillräckligt med besökare för att se något resultat av tjänsten. Kan mycket väl bli så att jag återkommer kring detta.
Chisp.se låter jag vila tillsvidare i den delade miljön på City Network.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.