Göra eget Micro-sim

Vem minns inte när det första GSM mobilerna kom och sim-korten var stora som dagens körkort.
Nu är det nya storlekar som gäller, inte ens den storlek man vant sig med de senaste 10-12 åren gäller längre.
Nu kommer micro-sim att användas i mobiler framöver, Apple har redan börjat, så det bör väl bara vara en tidsfråga tills att övriga mobiltelefontillverkare hänger på trenden.

Nu när jag inom en snar framtid får min Iphone 4, så kommer även jag att behöva använda mig av Micro-sim, något som det finns flera sätt att erhålla.
Det lättaste sättet är att jag använder mig av det micro-sim som Telia, min operatör, skickar ut.
Kan ju bara hoppas att kortet kommer innan eller samtidigt som telefonen anländer, något som tydligen ej varit fallet för många nyblivna ägare av 4:orna.
Har jag ej micro-simkortet när telefonen anländer, så går det enligt säljaren lika bra att komma in till Teliabutiken och få ett temporärt kort. Men tänk om den är stängt, vem orkar vänta till nästa dag på att hämta ut sitt micro-sim?

Lösningarna på nätet finns, guider hur man “konverterar” sitt vanliga sim-kort till micro-sim är lätt att finna. Även mallar går att skriva ut från flera av guiderna.
Om inte så går det faktiskt att beställa en speciell stans maskin till konverteringen, billigast är den att köpa på DealExtreme. Men räkna då med 2-3 veckors leveranstid.

Inför sommarens resor har du väl laddat upp med extra batteri till din iPhone?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.