Det finns bra hantverkare

1005.trappAtt renovera innebär för de flesta att de förr eller senare behöver anlita hantverkare till vissa delar av renovering.
Fram till nu har vi gjort det mesta själva i huset, men nu när köket skulle renoveras behövde vi ta till professionell hjälp i några delar av renoveringen.

Som gör-det-självare inser man i stunden att det är då, precis då, man behöver ha hjälp av en hantverkare.

Så var det för oss när vi insåg att i morgon behöver elektrikern komma och göra förarbetet innan vi stänger väggarna. Tänkt dig det mitt i semestertider att få tag i en elektriker.
Ringde EL-dialog som gjort ett mindre arbete tidigare, men de hade arbete upp över öronen. Fick dock ett tips att Lorensbergs EL kanske kunde hjälpa till.
Och visst gick det ett samtal till dem och återkoppling 1 timme senare var elektriker bokad till dagen efter. Där snackare vi service och kunden i fokus.

Elektrikern från Lorensbergs EL gjorde ett snabbt arbete med att montera dosor och dra kablar till såväl belysning som köksredskapen, allt för att vi skulle kunna stänga väggarna igen. Bra med en elektriker som ger tips på hur vi bör göra med saker och ting. Det är bra att få prata med någon som vet vad som i slutändan blir bäst.

Vi har även tagit hjälp av MM BYGG för att ta upp väggen mot vardagsrummet, kändes bäst att låta en snickare göra det då väggen behövde växlas av då den är bärande. Nu har vi bra mycket mer öppnare och säkerligen kommer matsalsbordet att användas bra mycket mer än tidigare.

Att anlita hantverkare nu för tiden behöver inte bli så farligt dyrt, tack vare ROT-avdraget betalar staten halva arbetskostanden upp till 50000 per person och år. Krasst sett betalar du varannan timme hantverkaren är hos dig, den övriga timmarna står staten för.
Förfarandet med ROT-avdraget har dessutom förenklats avsevärt de senaste åren, då hantverkaren/företaget ”fakturerar” staten på avdraget direkt. Tidigare fick man ta upp ROT-avdraget i deklarationen.

Bilder på renoveringen och material och dess tillverkare presenteras framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.