Alla dessa kontokort

Det slår mig varje gång jag ser lyxfällan hur deltagarna lyckas sätta sig i dessa situationer, den ena är värre än den andra.
En av groparna man lätt faller i är att man skaffar kreditkort på kreditkort utan att tänka sig för och helt plötsligt står man där med fler räkningar än vad lönen inbringar.

I det långa loppet lönar det sig att jämföra betalkort, för i vissa fall kan man erhålla rabatter och bonus på sina köp.
I vår familj har vi valt att begränsa antalet betal- och kreditkort.
Orsakerna är flera, den främsta är att vi har bra koll på våra utgifter och handlar inte över våra tillgångar.Betalkortet vi har används endast för att betala i samband med inköp vid renovering av huset, en smidig lösning då vi slipper föra över pengar till våra ordinarie kort från reparationskontot, samtidigt får vi en bra sammanställning och överblick i slutet av månaden vad vi lagt på renoveringen. Kortet har använts flitigt denna sommar.
Kort av detta slag är smidigt att ta med sig när man åker utomlands, för man vet aldrig vem som försöker länsa ens konto. Med ett betalkort slipper man risken att få hela lönekontot tömt, samtidigt som man lätt kan bevisa gentemot banken att det är köp man ej genomfört.

Betalkort kan vara smidigt vid större inköp, i samband med nya däck till bilen, som kan vara en dyr utgift att hantera direkt, kan man på ett smidigt sätt dela upp betalningen på 2-3 månader utan allt för höga räntor och avgifter.
Men se för allt i världen till att göra rätt för dig, risken finns annars att lyxfällan eller fogden knackar på.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.